Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Klaas

Mag ik me even voorstellen?
Ik ben Klaas de Boer, gespecialiseerd in het beheer en in stand houden van groen erfgoed. Dat doe ik vanuit mijn bedrijf Historisch Groen Beheer. Historische tuinen en parken zijn sinds jaar en dag mijn passie. Ik werk in een prachtige omgeving en bijzonder vind ik dat ik me nog voortdurend kan ontwikkelen. Elke tuin heeft zijn eigen charme en door het uitwisselen van informatie leer ik in elke tuin iets bij van de eigenaar of de beheerder. Kennis, die ik weer meeneem naar volgende projecten.

Ervaring
Mijn basis voor dit vak legde ik tijdens de opleidingen bosbouw en cultuurtechniek en mijn werk daarna op een ingenieursbureau. Sinds 1989 houd ik me bezig met historisch groen in heel Nederland en met alles wat nodig is om dit groene erfgoed in stand te houden en te herstellen. Eerst bij Stichting Particuliere Historische Buitenplaatsen en nu als zelfstandig adviseur.

Ontzorgen
Ik ben veelzijdig, praktisch ingesteld en deskundig. De rol tussen architect en uitvoering (oftewel: het realiseren van een ontwerp of het restaureren van een oude tuin- of parkaanleg) is mij op het lijf geschreven; ik kan u wat dat betreft volledig ontzorgen. Ik becijfer de kosten, maak een
beplantingsplan, regel de vergunningaanvraag, regel het inventariseren van de natuurwaarden, omschrijf het werk om het te kunnen aanbesteden en ik vergelijk de offertes.

Als een project klaar is, speel ik graag een rol in het beheer en in stand houden van uw monumentale groen. Daarnaast kan ik u adviseren over boomveiligheid en de omgang met de Wet natuurbescherming. Hiertoe haalde ik de certificaten voor het vakkundig uitvoeren van een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assessment) en Zorgvuldig handelen Wet natuurbescherming niveau 3 en 4.

Samenwerking
Ik werk landelijk vanuit het centraal gelegen Breukelen en beschik over een netwerk van collega’s met wie ik samenwerk, bijvoorbeeld op gebied van tuinhistorisch onderzoek en tuinontwerp. Daarnaast heb ik goede contacten met medewerkers van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, met veel respect voor onze wederzijdse deskundigheid. Standaard werk ik samen met historicus Jan Holwerda (Groen Verleden). Onze kennis sluit goed op elkaar aan en samen kunnen we veel werk verzetten.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren