Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Buitenplaats Huis te Manpad in het Noord-Hollandse Heemstede kent een lange traditie van zorgvuldig beheer van tuin en park. In 2019 schreef ik samen met Jan Holwerda (Groen Verleden) het nieuwe beheerplan als opvolger van het oude, waarbij ik ook betrokken was. Hierbij konden we bogen op eerdere beheerplannen, die opeenvolgend de actualiteit en de ontwikkelingsvisie van het park beschrijven.

Vanwege de essentaksterfte in het park heb ik in het nieuwe plan geadviseerd om alle essen te vervangen. Daarnaast worden kabinetten, pleinen en paden hersteld en wordt het hakhoutbeheer verder ter hand genomen.

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Lees verder

Martenastate, advies en herstel van de walkanten 2014-2015

Lees verder

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Lees verder

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Lees verder

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Lees verder

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Lees verder

Oostermeer, sinds 2011, subsidieaanvraag, herstel historische tuin

Lees verder

Berkenrode, Sinds 2015, begroting, subsidieaanvraag, advies

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren