Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Voor de gemeente Nieuwegein heb ik in nauwe samenwerking met Jan Holwerda (Groen Verleden) het park van kasteel Rijnhuizen geïnventariseerd. Dit middeleeuwse kasteel is omgeven door 5 hectare bosrijk landgoed met een park in 19e eeuwse landschapstijl. Na een grondig tuinhistorisch onderzoek, waarbij veel nieuw materiaal naar boven kwam, hebben Jan Holwerda en ik een tuinhistorische waardestelling opgesteld. Deze waardestelling biedt handvatten en randvoorwaarden om de bestaande bebouwing in het park te vervangen voor nieuwbouw.

Het onderzoek bestond met name uit het koppelen van de praktijk (de waarneembare terreingegevens) naar de ontwikkelingsgeschiedenis: hoe interpreteer je de aanwezigheid van oude beplanting, waar hebben oude paden gelopen en zijn deze bijvoorbeeld met een proefsleuf nog terug te vinden. Het analyseren van deze gegevens heeft zich vertaald in een heldere en navolgbare ontwikkelingsgeschiedenis en een goede waardering van tuin en park.

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Lees verder

Martenastate, advies en herstel van de walkanten 2014-2015

Lees verder

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Lees verder

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Lees verder

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Lees verder

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Lees verder

Oostermeer, sinds 2011, subsidieaanvraag, herstel historische tuin

Lees verder

Berkenrode, Sinds 2015, begroting, subsidieaanvraag, advies

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren