Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Een zeer uitdagend project in Vught. De stichting die buitenplaats Zionsburg in eigendom heeft, heeft mij gevraagd een restauratieplan op te stellen voor de historische aanleg van het landgoed. Daarbij moest rekening worden gehouden met de historische ontwikkeling, het gebruik en de functies van de buitenplaats en het rijke sortiment aan bomen en heesters. Zionsburg is een ongeveer 8 hectare groot. De landschappelijke parkaanleg werd rond 1883 gerealiseerd. In 2003 werd het huis door een brand verwoest, maar lang daarvoor stond het onderhoud van tuin en park al op een laag pitje. Het huis wordt in oude glorie hersteld;
tuin en park kunnen daarbij niet achterblijven.

Na een diepgaand tuinhistorisch onderzoek en een uitgebreide inventarisatie van het terrein, heb ik op basis van de authentieke tuinaanleg een restauratieplan opgesteld. De aanwijzingen in het veld zoals oude bomen, verdiept liggende paden en de restanten van verhardingen in de bodem, gaven het oorspronkelijke ontwerp prijs. De realisatie van het plan duurt twee tot tweeënhalf jaar. In die tijd begeleid ik de vergunningaanvraag en blijf ik, waar het gaat om ecologische aspecten, betrokken bij de uitvoering, inclusief voorbereiding en coördinatie van de werkzaamheden en het beplantingsplan.

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Lees verder

Martenastate, advies en herstel van de walkanten 2014-2015

Lees verder

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Lees verder

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Lees verder

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Lees verder

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Lees verder

Oostermeer, sinds 2011, subsidieaanvraag, herstel historische tuin

Lees verder

Berkenrode, Sinds 2015, begroting, subsidieaanvraag, advies

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren