Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Sinds 2002 ondersteun ik de particuliere eigenaren van landgoed Zwijnsbergen in Helvoirt bij het beheer van tuin en park. Samen zo’n 28 hectare. De helft bestaat uit parkbos en de andere helft uit boomweiden met lanen en een kolk. Rond het kasteel ligt de siertuin met boomgaard. Ik verzorg de subsidieaanvragen en de verantwoording van de subsidie. Jaarlijks inventariseer ik de werkzaamheden en beschrijf die in een werkplan. Na goedkeuring besteed ik het werkplan uit aan de vaste hovenier. Ik coördineer en begeleid zijn werkzaamheden.

Op landgoederen rijzen altijd vragen over het beheer. Ik breng daarover advies uit aan de eigenaren en zorg dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Op Zwijnsbergen adviseerde ik over de eikensterfte en de aanplant van stinzenplanten. Door de jaren heen zijn op het landgoed lanen gerestaureerd, is het parkbos aangepakt en zijn de bruggen gerestaureerd.

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Lees verder

Martenastate, advies en herstel van de walkanten 2014-2015

Lees verder

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Lees verder

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Lees verder

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Lees verder

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Lees verder

Oostermeer, sinds 2011, subsidieaanvraag, herstel historische tuin

Lees verder

Berkenrode, Sinds 2015, begroting, subsidieaanvraag, advies

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren