Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Het park van buitenplaats Vredenoord in Den Haag, dat met zwaar achterstallig onderhoud kampte, heb ik omgetoverd tot een juweeltje. Dit, op verzoek van de eigenaar en aan de hand van het schetsontwerp. Vredenoord heeft een door landschapsarchitect J.D. Zocher sr. ontworpen parkaanleg in landschapsstijl van begin 19e eeuw. Zijn zoon J.D. Zocher jr. voerde later aanpassingen in het park door. Gekozen is voor een praktische aanpak. Na het doorlopen van de vergunningprocedure en de ecologische quickscan, waarbij onder meer de natuurwaarden zijn vastgesteld, is het park gerestaureerd. 

Ik ben betrokken geweest bij het dunnen van het parkbos tot en met het planten van de stinzenplanten en alles wat daartussen nodig was om het park zijn oude uitstraling te geven. Denk aan de aanleg van paden, plaatsen van beschoeiing en het planten van heesters en bomen. Mijn rol in dit project: advies over de restauratie, voorbereiding (maken van werkomschrijvingen), aanbesteding van de werkzaamheden en coördineren van de uitvoering. Na afloop heb ik een Sim-subsidie aangevraagd voor het in stand houden van het park.

Zionsburg, restauratieplan, 2018

Lees verder

Martenastate, advies en herstel van de walkanten 2014-2015

Lees verder

Zwijnsbergen, sinds 2002, subsidieaanvragen en beheer

Lees verder

Vredenoord, 2014-2018, van schetsontwerp naar realisatie

Lees verder

Rijnhuizen, 2018, tuinhistorische waardestelling

Lees verder

Huis te Manpad, 2019, beheerplan

Lees verder

Oostermeer, sinds 2011, subsidieaanvraag, herstel historische tuin

Lees verder

Berkenrode, Sinds 2015, begroting, subsidieaanvraag, advies

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren