Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Historisch onderzoek en waardestelling

Tuinhistorisch onderzoek vormt een basis voor het maken van keuzes bij beheer en restauratie van de historische groenaanleg. Het onderzoek start met het verzamelen van informatie en materiaal uit archieven en andere beschikbare bronnen. Daarna wordt het terrein bezocht en grondig
geïnventariseerd. Oude bomen en heesters, (verdwenen) paden, hoogteverschillen en waterpartijen geven vaak veel informatie over de monumentale aanleg en de ontwikkeling hiervan. 

Het historische materiaal en de huidige situatie worden geanalyseerd en beschreven, waarna conclusies worden getrokken en waarden aan (onderdelen) van tuin en park kunnen worden toegekend. Voor het tuinhistorisch onderzoek worden de Richtlijnen Tuinhistorisch onderzoek: voor waardestellingen van groen erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gehanteerd. Voor de gemeente Nieuwegein heb ik in nauwe samenwerking met Jan Holwerda (Groen Verleden) een tuinhistorische waardestelling opgesteld voor het park van kasteel Rijnhuizen.

Contact

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren