Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Subsidies en financiën

Ik ben gespecialiseerd in de aanvraag van subsidies op het gebied van groen erfgoed en archeologische monumenten. Denk hierbij aan de Sim-subsidie (subsidieregeling instandhouding monumenten, voorheen Brim) en provinciale subsidies voor restauratie van groene monumenten. Ik ken de regelingen door en door en stel een optimale subsidieaanvraag op, waarbij de kernwaarden van het monument goed beschreven zijn. Dit laatste dankzij de samenwerking hierbij met historicus Jan Holwerda. Ik neem de hele voorbereiding en het indienen van de aanvraag voor mijn rekening en geef u daarbij adviezen die de kans op subsidie zo groot mogelijk maken. Alle aanvragen die ik
verzorgd heb, zijn gehonoreerd.

Fondsen
Het is mogelijk om bij fondsen aanvullende subsidies te verkrijgen.
Ik geef u graag advies over de mogelijkheden en neem u de voorbereiding en aanvraag uit handen.

Verantwoording project
Na afloop van de subsidieperiode of na voltooiing van een project dient verantwoording te worden afgelegd aan de subsidieverlener.
Een inspectierapport, prestatieverklaring en financieel verslag kunnen deel uitmaken van deze verantwoording (vaststelling). Ik heb ruime ervaring met de verantwoording van subsidie en kan het traject voor u verzorgen of u daarin ondersteunen.

Begroting
Vaak is veel geld gemoeid met onderhoud en herstel van historisch groen. De herstel- of beheerkosten van uw tuin, park of project breng ik graag voor u in kaart.

 • Voor buitenplaats Beeckestein in Velsen Zuid stelde ik een begroting op in drie varianten.
  Van voortzetting van het actuele beheer (de eenvoudigste optie) tot een ‘excellent’ beheer
  na het in oude glorie herstellen van de buitenplaats (de meest uitgebreide aanpak). Daarbij
  bracht ik ook de kosten van het herstel in kaart.
 • Voor botanische tuin Jochumhof in het Limburgse Steyl bracht ik de kosten voor het beheer
  en in stand houden van de tuin in kaart. Ook de inzet van de vrijwilligers rekende ik door.
 • Voor de Loenense buitenplaats Beek en Hoff stelde ik in 2018 een begroting op van het
  achterstallig onderhoud.

Contact

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren